AAFB El
Font original: IBdigital

El "Tram Tren" començarà a arribar a Mallorca el març

Publicat: 11 / ene / 2011  |  Actualitat ferroviària

El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens acompanyat del director general de Mobilitat, Antoni Verger, del cogerent de SFM, Bartomeu Gual, dels batles de Son Servera i de Sant Llorenç, Antoni Servera i Mateu Puigros, i del regidor d’Artà, Bartomeu Gili, han visitat aquest dilluns les instal·lacions de l’empresa Vossloh a València, per tal de conèixer de primera mà el procés de fabricació dels Tram Tren que s’implantaran a la línia Manacor-Artà.

La primera composició, formada per tres cotxes (maquina-remolc-maquina), arribarà a Mallorca els primers dies del mes de març, on farà el rodatge pertinent abans d’entrar en servei. A partir del mes de març aniran arribant més unitats, periòdicament, fins a arribar a les sis que s’han encarregat Vossloh. Si no hi ha impediments, podran entrar en servei a la línia reoberta, a finals d’enguany.

De les característiques del Tram Tren destaquen l’aprofitament de la infraestructura que hi ha (utilitza les vies convencionals dels trens de rodalies i dels tramvies), el confort i l’accessibilitat. Les plataformes d’accés són de “tipus baix” i l’amplitud de les portes és major que en un tren convencional, cosa que facilita l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. Tant les cabines com les àrees de passatgers disposen de climatització. També hi haurà àrees específiques per deixar-hi les bicicletes.

Tags:  IBdigital