AAFB El Consell, amb els vots de PP i d’UM, també demana aturar el projecte del tramvia de Palma
Actualitat ferroviària

El Consell, amb els vots de PP i d’UM, també demana aturar el projecte del tramvia de Palma

Els vots de PP i UM han permès aprovar en el ple del Consell de Mallorca la moció per instar al Govern a la "paralització immediata" de totes les actuacions que duen a terme en relació amb l’estudi, desenvolupament i possible implantació del tramvia de la badia de Palma i, a més, reclamar una "participació activa" de la institució insular als òrgans de decisió d’aquest projecte.
Durant la sessió plenària, l’encarregada de defensar la moció del PP, Clara del Moral, ha criticat que aquest projecte s’hagi (...)

Publicat: 3/diciembre/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB El PP també demanarà al Consell de Mallorca que es paralitzi el projecte del tramvia
Actualitat ferroviària

El PP també demanarà al Consell de Mallorca que es paralitzi el projecte del tramvia

El portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Fernando Rubio, ha informat aquest dimecres que el seu grup presentarà en el ple del pròxim 2 de desembre una moció en la qual demanarà la paralització de "manera immediata" de totes les actuacions que s’estan duent a terme per a la implantació del tramvia, per tal que la institució insular participi de manera "activa" en el projecte.
Així ho ha afirmat Rubio en una roda de premsa, en la qual ha estat acompanyat per la portaveu adjunta, Clara del Moral, (...)

Publicat: 25/noviembre/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB Amb els vots de PP i UM el ple de Cort exigeix la
Actualitat ferroviària

Amb els vots de PP i UM el ple de Cort exigeix la "paralització immediata" del tramvia

El ple de l’Ajuntament de Palma ha aprovat avui exigir "la paralització immediata" de totes les actuacions que duen a terme el Govern i el consistori per implantar el tramvia a la ciutat, amb els vots a favor del PP i Unió Mallorquina (UM) i en contra dels altres, PSIB i Bloc.
La decisió ha estat adoptada en un ple extraordinari convocat a petició del PP i UM arran de que el passat 4 de novembre es va informar de l’inici de la informació pública d’un estudi sobre el primer tram del futur tramvia (...)

Publicat: 24/noviembre/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB El Govern assegura que tirarà endavant el tramvia i recorda que forma part del Pla Director aprovat en la legislatura anterior
Actualitat ferroviària

El Govern assegura que tirarà endavant el tramvia i recorda que forma part del Pla Director aprovat en la legislatura anterior

El director general de Mobilitat, Antoni Verger, ha recalcat que el Govern continuarà impulsant el projecte del tramvia, "en compliment del Pla Director Sectorial de Transports aprovat en la passada legislatura" i ha dit que "no es vol ni imaginar" que el PP el paralitzi si arriba a governar després de les pròximes eleccions autonòmiques de 2011, ja que seria "absolutament irresponsable i inacceptable".
Verger ha confirmat així que l’Executiu continuarà desenvolupant aquest projecte "positiu" per (...)

Publicat: 24/noviembre/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB Servei especial de tren per la revetlla i la festa del Dijous Bo d’Inca
Actualitat ferroviària

Servei especial de tren per la revetlla i la festa del Dijous Bo d’Inca

Serveis Ferroviaris de Mallorca ha posat en marxa un servei especial de trens nocturns amb motiu de la popular revetlla prèvia a la festa del Dijous Bou a Inca. Així, la nit de dimecres circularan nou trens nocturns d’anada (4 directes Palma-Inca, 2 fins a Sa Pobla i 3 fins a Sineu) i uns altres nou de tornada (4 Inca - Palma, 3 Sineu - Palma i 2 Sa Pobla - Palma).
A més, durant tot el dia es reforçarà la línia Palma-Inca amb quatre trens especials que faran sol aquesta ruta en els horaris amb (...)

Publicat: 17/noviembre/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB El PP exercirà l’acusació popular a la causa per l’accident de tren a Sineu
Actualitat ferroviària

El PP exercirà l’acusació popular a la causa per l’accident de tren a Sineu

El jutge instructor del jutjat número 7 d’Inca ha admès la personació del PP com a acusació popular en les diligències prèvies que investiguen l’accident ferroviari que es va produir el 19 de maig a les proximitats de l’estació de Sineu com a conseqüència de l’ensorrament d’una part del mur de contenció, que va caure sobre via, el que va provocar el descarrilament del comboi.
El PP es presenta com a acusació popular perquè considera que la causa del sinistre va ser deguda a una negligència en el projecte (...)

Publicat: 12/noviembre/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB El Govern presenta un traçat del tramvia de Palma que no passa per primera línia
Actualitat ferroviària

El Govern presenta un traçat del tramvia de Palma que no passa per primera línia

La Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat ha proposat una alternativa del traçat del tramvia de Palma que no discorre per primera línia de platja, tal com s’havia plantejat al principi, i que travessa l’autovia de Llevant mitjançant la creació d’un pont.
Aquestes propostes han estat presentades aquest dijous a l’estació Intermodal de Palma, amb motiu de l’inici aquest divendres del període d’exposició d’informació pública de l’estudi del primer tram de la Fase I del Tramvia de Palma, que tindrà una (...)

Publicat: 5/noviembre/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...

Sobre nosaltres

És la primera associació d’amics del ferrocarril de les Illes Balears, tan en antiguetat com pel nombre de socis.

Actualment disposa de 3 locals:

  • A l’Estació Intermodal de Palma, els dijous de 17h a 20h i dissabtes de 10h a 13h
  • A l’estació de Son Sardina del FC de Sóller. que obri tots el dijous de 18:30 a 20:30.
  • Al barri de La Vileta, que obri els divendres de 18 a 20, on es reuneix principalment el grup de maquetisme.

Així mateix, durant molts anys s’ha dedicat a la restauració i recuperacio de material històric. És la impulsora de la Fundació FERROCAIB.

Darrers Tweets

  • @realt0rlife That's a very good question :) You may want to contact the author. There's a form on the right when you click their name.

    - 10 hours ago
  • @ghostpool Have you opened a support ticket yet? Can you send methe ticket number? Thanks!

    - 2 days ago

Flickr Photos