AAFB El PP denuncia prevaricació, malversació, tràfic d’influències i frau en la reparació del metro
Actualitat ferroviària

El PP denuncia prevaricació, malversació, tràfic d’influències i frau en la reparació del metro

El PP balear denuncia que l’actual Govern hauria comès els delictes de prevaricació, malversació de cabdals públics, tràfic d’influències i frau en l’adjudicació de distints contractes per a auditories i estudis sobre les obres d’emergència realitzades per a la reparació de la línia de metro, tot per un valor de 10,5 milions d’euros. L’exconsellera d’Obres Públiques i diputada popular, Mabel Cabrer, ha anunciat avui que el seu partit ampliarà la denúncia interposada el passat 26 d’abril davant el Jutjat (...)

Publicat: 14/mayo/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB El tramvia de la modernitat
Actualitat ferroviària

El tramvia de la modernitat

Entre el 10 i el 16 de maig els barcelonins votaran la reforma de la mítica i sempre col·lapsada de vehicles Avinguda Diagonal. Per això, diumenge passat la Plataforma cívica ’Diagonal per a Tothom’ dugué a terme una una demostració de mobilitat estàtica en aquesta popular via barcelonina. Se simulà el transport de 200 passatgers en diferents mitjans, en la qual la mobilitat sostenible deixà KO al transport privat. Vet ací els resultats: Calgueren 175 cotxes. Amb 1 o 2 ocupants per vehicle, que és la (...)

Publicat: 8/mayo/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB Tanquen l’estació de Jacint Verdaguer però el tren i el metro han funcionat amb normalitat
Actualitat ferroviària

Tanquen l’estació de Jacint Verdaguer però el tren i el metro han funcionat amb normalitat

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) s’ha vist obligada a tancar l’estació de Jacint Verdaguer durant aquesta horabaixa per espai de més d’una hora per mor de les intenses pluges caigudes. Amb tot, fonts de la Conselleria de Mobilitat han assegurat a aquest digital que el servei del tren i el metro no s’han vist afectats en cap moment al marge del tancament d’aquesta estació.
Els responsables de SFM han prés la decisió al voltant de les 17 hores després que l’aigua que entrava des del carrer a (...)

Publicat: 4/mayo/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB Antich anuncia que Madrid finançarà la totalitat del tramvia de la badia de Palma
Actualitat ferroviària

Antich anuncia que Madrid finançarà la totalitat del tramvia de la badia de Palma

El president del Govern, Francesc Antich, ha acordat avui amb el Ministeri de Foment la redacció d’un protocol que demostra la intenció del Govern central d’atendre a la totalitat del cost de l’obra del tramvia de Palma, per un import de 380 milions d’euros.
Antich ha recordat que el Ministeri de Foment i el Govern balear van segellar un primer conveni de 45 milions d’euros per a la construcció del nou tramvia de Palma, que no cobria el cost total de la infraestructura. En aquests moments, ja s’ha (...)

Publicat: 9/abril/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB La rendibilitat del metro de Palma, en entredit
Actualitat ferroviària

La rendibilitat del metro de Palma, en entredit

El metro de Palma va comptabilitzar el 2009 un total d’1.153.000 passatgers, 19 milions menys dels necessaris perquè estigui justificada la seva construcció, que va tenir un cost de 350 milions d’euros, ja que l’estàndard europeu per posar en marxa aquest tipus de transport és que assoleixi el llindar dels 20 milions d’usuaris anuals. D’altra banda, el servei de tren de Mallorca va registrar 4,598.000 usuaris, fet que suposa un 5,5 per cent més que l’any anterior.
Així ho ha informat el director (...)

Publicat: 4/abril/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
JPEG - 25.3 KB
Actualitat ferroviària

Petita col·lisió entre un bus de transport escolar i el tren de Sóller

Dos joves han resultat avui ferits lleus en col·lisionar el bus escolar en el que viatjaven amb el tren de Sóller en l’estació de Bunyola. Fonts del Servei d’Emergència de les Illes Balears han explicat que l’accident ha consistit en una petita col·lisió entre el bus i el tren, encara que desconeixien si el xoc s’havia produït en el pas a nivell existent a l’entrada de Bunyola.
Un dels escolars ha sofert un cop en un colze i l’altre una crisi d’ansietat. Els dos afectats han estat atesos en el lloc de (...)

Publicat: 23/marzo/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
JPEG - 9.6 KB
Actualitat ferroviària

Les inversions en matèria ferroviària van ascendir a 115 milions durant el primer trimestre de 2010

El Govern ha anunciat avui les darreres adjudicacions en matèria ferroviària que es centren, principalment, en el segon tram Son Rullan-Estació de l’Enllaç, que forma part de les obres d’electrificació del corredor Palma-Inca-Enllaç, i altres adjudicacions menors com les obres d’ampliació dels tallers de Son Rullan, l’eliminació dels passos a nivell i millora de la part superior de la carretera de Lloseta sobre la línia de tren Palma-Inca, i altres contractes de manteniment menors.
Segons ha explicat (...)

Publicat: 22/marzo/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...

Sobre nosaltres

És la primera associació d’amics del ferrocarril de les Illes Balears, tan en antiguetat com pel nombre de socis.

Actualment disposa de 3 locals:

  • A l’Estació Intermodal de Palma, els dijous de 17h a 20h i dissabtes de 10h a 13h
  • A l’estació de Son Sardina del FC de Sóller. que obri tots el dijous de 18:30 a 20:30.
  • Al barri de La Vileta, que obri els divendres de 18 a 20, on es reuneix principalment el grup de maquetisme.

Així mateix, durant molts anys s’ha dedicat a la restauració i recuperacio de material històric. És la impulsora de la Fundació FERROCAIB.

Darrers Tweets

  • @realt0rlife That's a very good question :) You may want to contact the author. There's a form on the right when you click their name.

    - 10 hours ago
  • @ghostpool Have you opened a support ticket yet? Can you send methe ticket number? Thanks!

    - 2 days ago

Flickr Photos