AAFB Les inversions de l’Estat en tren, carreteres i medi ambient no es veuran afectades
Actualitat ferroviària

Les inversions de l’Estat en tren, carreteres i medi ambient no es veuran afectades

La retallada inversora de l’Estat per reduir el dèficit públic no hauria d’afectar les inversions previstes a Balears en matèria de tren, carreteres, medi ambient o el projecte de la Platja de Palma, entre d’altres. Així ho ha afirmat avui el president del Govern, Francesc Antich, que ha explicat que les informacions que han rebut del Ministeri d’Economia i Hisenda són de que el govern central mantindrà el compliment dels convenis inversors derivats de l’Estatut d’Autonomia -uns 200 milions d’euros (...)

Publicat: 27/mayo/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB Mobilitat veu
Actualitat ferroviària

Mobilitat veu "indecent" que el PP els denunciï per arreglar els desperfectes del metro

El director general de Mobilitat, Antoni Verger, ha titllat avui de "indecent" que el PP hagi denunciat davant els Jutjats els contractes de les obres d’emergència que es van dur a terme al metro de Palma per "arreglar els despropòsits" de l’exconsellera d’Obres Públiques, Mabel Cabrer, a qui ha acusat d ’"intentar confondre" a l’assegurar que els treballs que es van dur a terme en aquest mitjà de transport després de les inundacions de 2007 es van concedir a empreses "a dit i sense concurs públic ". (...)

Publicat: 25/mayo/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB SFM instal·larà un sistema per detectar obstacles sobre les vies
Actualitat ferroviària

SFM instal·larà un sistema per detectar obstacles sobre les vies

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) està estudiant quin és el sistema de detecció d’obstacles en les vies més indicat per instal·lar a la seva xarxa i evitar així accidents com el descarrilament que va causar una trentena de ferits dimecres passat al costat de l’estació de Sineu. Així ho ha explicat avui el gerent de l’empresa pública ferroviària, Jaume Jaume, que ha subratllat que aquest sistema s’implantarà després que s’acabi la revisió de tots els murs i talussos de la línia de ferrocarril de (...)

Publicat: 25/mayo/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB Tirar piedras a las vías
Actualitat ferroviària

Tirar piedras a las vías

¿Quién y qué empresa y con qué contrato construyó el muro de contención que ha causado el descarrilamiento? ¿Es aceptable que una obra realizada en 2004 se desprenda apenas seis años después? ¿Por qué calla el PP, cuyo último gobierno licitó esas obras? ¿Las revisó tras su fin? ¿Las ha inspeccionado a fondo el actual equipo? ¿Cómo se entiende que ningún técnico detectara anomalías? ¿Cómo pueden bastar unas lluvias para que se desplome una trinchera de hormigón de doce metros de longitud y cuatro de altura? ¿Nos (...)

Publicat: 24/mayo/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB El conductor del tren accidentat es troba a la UCI i set ferits més encara estan ingressats
Actualitat ferroviària

El conductor del tren accidentat es troba a la UCI i set ferits més encara estan ingressats

Tan sols vuit persones ferides es trobaven ingressades a les 18 hores del total de vint-i-vuit després l’accident ferroviari registrat a la línia Inca-Manacor, a l’alçada de Sineu, quan un comboi format per quatre vehicles ha descarrilat en caure un mur de formigó sobre la via. El conductor -Amador Ferriol, natural de Sineu de 57 anys- que ha estat traslladat a Son Dureta en estat de coma, es troba ara a la UCI després de patir un traumatisme cranioencefàlic i haver estat sotmès a una intervenció (...)

Publicat: 20/mayo/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB El mur caigut va ser construït a les obres d’emergència fetes l’any 2004
Actualitat ferroviària

El mur caigut va ser construït a les obres d’emergència fetes l’any 2004

El mur de contenció caigut a la línia entre Inca i Manacor que ha provocat avui l’accident del tren va ser construït durant les obres d’emergència fetes l’any 2004, precisament després de l’accident ocorregut el 13 de març d’aquell any a Son Tell, en el municipi de Petra, a tan sols uns 5 quilòmetres del punt on s’ha produit avui el succés, just a l’entrada del poble de Sineu. En tot cas, fins que no avancin les investigacions no es podrà conèixer si és un defecte de construcció en aquest mur allò que ha (...)

Publicat: 20/mayo/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...
AAFB Cinc ferits en descarrilar el tren de Manacor
Actualitat ferroviària

Cinc ferits en descarrilar el tren de Manacor

Al manco cinc persones han estat ferides en descarrilar el tren de Manacor a l’alçada de Sineu. L’accident ferroviari s’ha produït a les 6:43 i diversos passatgers, entre ells el revisor, han informat de l’estat del comboi al servei de l’112. El conductor es troba ferit, conscient i amb problemes respiratoris per l’impacte de la col·lisió. Un passatger i el revisor també tenen ferides de diversa consideració, mentre que la resta del passatge -unes 50 o 60 persones- , inicialment tancats dins els (...)

Publicat: 19/mayo/2010 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: IBdigital Llegir més...

Sobre nosaltres

És la primera associació d’amics del ferrocarril de les Illes Balears, tan en antiguetat com pel nombre de socis.

Actualment disposa de 3 locals:

  • A l’Estació Intermodal de Palma, els dijous de 17h a 20h i dissabtes de 10h a 13h
  • A l’estació de Son Sardina del FC de Sóller. que obri tots el dijous de 18:30 a 20:30.
  • Al barri de La Vileta, que obri els divendres de 18 a 20, on es reuneix principalment el grup de maquetisme.

Així mateix, durant molts anys s’ha dedicat a la restauració i recuperacio de material històric. És la impulsora de la Fundació FERROCAIB.

Darrers Tweets

  • @realt0rlife That's a very good question :) You may want to contact the author. There's a form on the right when you click their name.

    - 10 hours ago
  • @ghostpool Have you opened a support ticket yet? Can you send methe ticket number? Thanks!

    - 2 days ago

Flickr Photos